Barefoot i Sri Lanka

Barefoot i Sri Lanka

Barefoot er en anerkjent kvinnebredrift på Sri Lanka, grunnlagt i 1964 av kunstneren Barbara Sansoni. Hun ønsket å gi kvinner som ellers hadde vansker for å tjene penger utenfor hjemmet, en mulighet til nettopp det. Kvinnene fikk opplæring i vevekunsten, de ble utstyrt med en vev i eget hjem og materialer til å veve med. Dermed kunne de skape noe og tjene penger til seg selv og familien, selv om de var alenemødre, hadde nedsatt funksjonsevne eller av andre grunner hadde vansker for å skaffe seg arbeid utenfor hjemmet. Barefoot står ved denne filosofien den dag i dag, alle produkter blir laget på denne måten, uten masseproduksjon ved maskiner på fabrikker. Kvinnene får anstendig betalt.

Tanken er å bringe arbeidet til kvinnene, i stedet for at kvinnene må reise til arbeidet.

Navnet Barefoot speiler noe spontant og jordnært, i kontakt med naturen. Dette er nettopp hva firmaet ønsker å være, med sine vakre fargespill, naturlige produkter, håndvevde og sydd av over 600 mennesker over hele Sri Lanka. All bomullen blir lokalt dyrket og farget av firmaet selv, uten giftstoffer.

Barefoot ønsker seg kvalitet over kvantitet, og det merkes på produktene. Pennalene er foret og notatbøkene er trukket med rester fra produksjonen for øvrig slik at minst mulig går til spille. På første side i hver notatbok vil du også finne et lite kunstverk skapt av Barbara Sansoni, små bilder fra Sri Lanka. 

Tilbake til bloggen